Krem snite od griza

Lagan, kremast i osvezavajuci dezert. Brzo se sprema od namirnica koje uvek imate u kuci.
Podloga:
  • 250 gr petit keksa

Beli fil:
  • 1 litar mleka
  • 7 kasika griza
  • 6 kasika secera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 2 belanca

Zuti fil:
  • 1 litar mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 7 kasika secera
  •  4 zumanca

Slag ili slatka pavlaka za ukrasavanje

Beli fil: U tepsiju po dnu poredjaj keks.
U litri mleka skuvaj griz sa 5 kasika secera i na kraju u vrucu smesu umesaj cvrst sneg od belanaca, polako sa varjacom. Izlij fil po keksu.
Preko belog fila mozete staviti jos jedan red keksa ako imate a i ne mora.
Zuti fil: U litar mleka skuvaj puding koji je umucen sa malo mleka secera i zumancima.
Vruce izlij preko griza ili keksa (ako ste ga stavili).
Ukrasiti slagom ili slatkom pavlakom.
Pre serviranja dobro ga ohladiti, najbolje preko noci u frizideru!



5 коментара:

  1. Анониман3. мај 2011. 09:28

    Danas sam ih napravila i deca su odusevljena! Odusevljena sam i ja jer se brzo i lako sprema.Hvala!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман3. мај 2011. 14:13

    Auuuu krem šnite od kad nisam jela!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. мај 2011. 05:01

    Ja hocu danas da ih pravim .
    Kazite mi na ovu kolicinu fila koja velicina tepsije odgovara ?

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam koristila vatrostalnu tepsiju srednje velicine (vidi se na slici sa gibanicom ovde - http://nastinipeksimeti.blogspot.com/2011/04/srpska-gibanica.html).
    Ni velika ni mala. Nju koristim i kada pravim pitu i gibanicu. Necete pogresiti koju god da koristite samo ce vam snite biti malo tanje ili malo deblje.
    Uzivajte i javite kako vam se svidela, pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши