Lagan, kremast i osvezavajuci dezert. Brzo se sprema od namirnica koje uvek imate u kuci.
Podloga:- 250 gr petit keksa
Beli fil:
- 1 litar mleka
- 7 kasika griza
- 6 kasika secera
- 2 kesice vanilin secera
- 2 belanca
Zuti fil:
- 1 litar mleka
- 2 pudinga od vanile
- 7 kasika secera
- 4 zumanca
Slag ili slatka pavlaka za ukrasavanje
Beli fil: U tepsiju po dnu poredjaj keks.
U litri mleka skuvaj griz sa 5 kasika secera i na kraju u vrucu smesu umesaj cvrst sneg od belanaca, polako sa varjacom. Izlij fil po keksu.
Preko belog fila mozete staviti jos jedan red keksa ako imate a i ne mora.
Zuti fil: U litar mleka skuvaj puding koji je umucen sa malo mleka secera i zumancima.
Vruce izlij preko griza ili keksa (ako ste ga stavili).
Ukrasiti slagom ili slatkom pavlakom.
Pre serviranja dobro ga ohladiti, najbolje preko noci u frizideru!
Danas sam ih napravila i deca su odusevljena! Odusevljena sam i ja jer se brzo i lako sprema.Hvala!
ОдговориИзбришиAuuuu krem šnite od kad nisam jela!
ОдговориИзбришиHvala drage moje! :)
ОдговориИзбришиJa hocu danas da ih pravim .
ОдговориИзбришиKazite mi na ovu kolicinu fila koja velicina tepsije odgovara ?
Ja sam koristila vatrostalnu tepsiju srednje velicine (vidi se na slici sa gibanicom ovde - http://nastinipeksimeti.blogspot.com/2011/04/srpska-gibanica.html).
ОдговориИзбришиNi velika ni mala. Nju koristim i kada pravim pitu i gibanicu. Necete pogresiti koju god da koristite samo ce vam snite biti malo tanje ili malo deblje.
Uzivajte i javite kako vam se svidela, pozdrav! :)