Pohovana piletina u oblandi

 Potrebno je:
  • 350 gr pileceg belog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 skuvana jaja
  • 3 ziva jaja
  • 1 solja pirinca
  • 2-3 kisela krastavcica
  • 1 list oblande
  • brasno
  • prezle

Skuvati pirinac u slanoj vodi i ocediti.
Meso i iseckani crni luk zajedno obariti pa dodati skuvani pirinac, kuvana jaja, kisele krastavcice, so, biber, mesavinu zacina po ukusu.
Sve to zajedno sjediniti u secku.
Dodati na kraju 1 sveze jaje i lepo izmesati da se masa ujednaci.
Gotovu smesu dok je jos topla staviti na list oblande i pazljivo uviti u rolat.
Rolat uviti u aluminijumsku foliju i staviti u zamrzivac 2-3 sata da se lepo stegne.
Iseci rolat na parcad debljine prsta i uvaljati u brasno, jaja i prezle  pa prziti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Sluziti sa Tartar sosom, varivom od povrca, pire krompirom...




3 коментара:

  1. Ovo ti je odlično. Pravim jedan jako sličan recept, samo što idu šampinjoni u fil. Jeste malo napornije dok se sve ispohuje ali je jako izdašno. Ovu foru sa zamrzivačem takođe koristim. Odlično i super je zaista uz tartar sos.

    ОдговориИзбриши
  2. Pa da, jedino je potrebno malo vremena za pohovanje mada ja nikad ne potrosim ceo rolat. Prvo isecem pola rolata i to pohujem jer ispadne bas dodsta sa nekim prilogom, a drugu polovinu ne vadim iz zamrzivaca vec kad mi opet zatreba.
    Mozda bi i ovde lepo isle pecurke?

    ОдговориИзбриши