- Staviti 1 kvasac u oko 500 ml mlakog mleka, dodati 2 kasike secera i kasiku brasna.
- Ostaviti da kvasac pocne da raste.
- Staviti u dublji plasicni sud oko 800gr. brasna u koje ste umesali 1 kasiku soli.
- Napravite rupu na sredini brasna i polako dodajte mleko u kome ste potopili kvasac.
- Kada postane dovoljno gusto da bi ste ga mesali varjacom, prebacite testo na radni deo i izradite ga tek toliko koliko je potrebno da se ne lepi za prste.
- Ostavite ga da se odmori oko pola sata, pa ga premesite i razvijte oklagijom na pravougaonik debljine oko 5mm.
- Celom povrsinom premazite fil koji ste napravili od 1 jajeta i oko 100 gr putera (izmesajte u posebnoj posudici).
- Na jednu stranu stavite listice Mortadele i uvijte kao rolat.
- Isecite po duzini cik-cak sa tanjiricem od soljica za kafu, premazite zumancem i pospite kimom ili susamom.
- Pecite oko15-20 minuta, nikako duze da vam skroz porumene, vec tek kada pocnu da dobijaju prvu boju izvadite iz rerne. Ovako ce vam biti mekani i sutradan.
Mlecni zavijutci sa mortadelom
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
mmmmmmmmm divno i ukusno izgleda
ОдговориИзбришиHvala! Volela bih da se potpisete da znam kome da se zahvalim :)
ОдговориИзбришиod svih suhomesnatih proizvoda jedino volim mortadelu i ovo je odlican recept,bas mi se dopao,hvala,ljerka
ОдговориИзбришиLjerka, i ja mnogo volim mortadelu, drago mi je da ti se dopada :)
ОдговориИзбришиSuper, kao kupus kifle plus mortadela, prelepo izgleda
ОдговориИзбриши