Mlecni zavijutci sa mortadelom

  • Staviti 1 kvasac u oko 500 ml mlakog mleka, dodati 2 kasike secera i kasiku brasna.
  • Ostaviti da kvasac pocne da raste.
  • Staviti u dublji plasicni sud oko 800gr. brasna u koje ste umesali 1 kasiku soli. 
  • Napravite rupu na sredini brasna i polako dodajte mleko u kome ste potopili kvasac. 
  • Kada postane dovoljno gusto da bi ste ga mesali varjacom, prebacite testo na radni deo i izradite ga tek toliko koliko je potrebno da se ne lepi za prste.
  • Ostavite ga da se odmori oko pola sata, pa ga premesite i razvijte oklagijom na pravougaonik debljine oko 5mm.
  • Celom povrsinom premazite fil koji ste napravili od 1 jajeta i oko 100 gr putera (izmesajte u posebnoj posudici).
  • Na jednu stranu stavite listice Mortadele i uvijte kao rolat. 
  • Isecite po duzini cik-cak sa tanjiricem od soljica za kafu, premazite zumancem i pospite kimom ili susamom.
  • Pecite oko15-20 minuta, nikako duze da vam skroz porumene, vec tek kada pocnu da dobijaju prvu boju izvadite iz rerne. Ovako ce vam biti mekani i sutradan.
  •  



    5 коментара:

    1. Анониман14. мај 2011. 01:40

      mmmmmmmmm divno i ukusno izgleda

      ОдговориИзбриши
    2. Hvala! Volela bih da se potpisete da znam kome da se zahvalim :)

      ОдговориИзбриши
    3. Анониман18. мај 2011. 07:45

      od svih suhomesnatih proizvoda jedino volim mortadelu i ovo je odlican recept,bas mi se dopao,hvala,ljerka

      ОдговориИзбриши
    4. Ljerka, i ja mnogo volim mortadelu, drago mi je da ti se dopada :)

      ОдговориИзбриши
    5. Super, kao kupus kifle plus mortadela, prelepo izgleda

      ОдговориИзбриши