Urmasice

Umutiti 1 margarin sa pola soljice secera, i pola siljice ulja.
Zatim umesati 2 kasike pavlake(moze i jogurt),i jedno jaje.
Kad se to umuti dodaje se malo po malo brasna(oko 1/2 kg) i 1 prasak za pecivo.
Testo je gotovo kadabudete mogli prstima da pravite urmasice,a da se ne lepe.
Oblikovati ih kao cevapcice, i lepiti jednu stranu na sitne rende.
Redjati u pleh i peci dok malo ne porumene.

Serbet:5 solja secera sa 3 solje vode, da prokuva i jos jedno 5 min. da kuva na tisoj vatri.
Preliti ih sa vrucim sirupom.





  
Ove su By Dusica Zimonjic :)
 

3 коментара:

  1. Анониман9. мај 2011. 13:21

    JEDVA CEKAM DA IH PROBAM

    ОдговориИзбриши
  2. Ja se zeznula kad sam pravila pa prelila hladnim sirupom (tako je pisalo u nekom receptu), a sad ću da probam i ove tvoje. :)Jedino što ja radim je što, kad ih oblikujem, malo ih razvučem, ubacim malo seckanih oraha i onda ih uvijem kao kiflicu (a sve to dok je jedna strana zalepljena za rende). Ako voliš orahe probaj, bude super.

    ОдговориИзбриши
  3. Volim i ja Pereco sa orasima nikada nista ne pokvare :)
    Ja uvek prelivam hladno testo vrucim sirupom, probaj tako

    ОдговориИзбриши