Potrebno je:
Zatim dodajete malo po malo brasna.
Kada masa pocne polako da se zgusnjava, nastavite da mesate sa varjacom.
Masa treba da bude glatka, i gotova je kada se ne lepi puno za ruke i kada od nje mozete napraviti male jufke.Vise mekse nego tvrdo(obavezno pobrasnite ruke kada pravite loptice da vam se testo ne lepi)
U sredinu stavljate sljive (ili dzem), i zatvorite jufke oblikujuci loptice.
U dublju serpu sipajte vodu vodu da provri.
Kada provri ubacite knedle da se kuvaju.
Gotove su kada isplivaju na povrsinu.Vadite ih resetkastom kasikom, i stavljajte nove.
Dok se knedle kuvaju, u velikom tiganju proprzite na ulju hlebne mrvice i secer, da se sjedine (to je za trenutak gotovo):
Kada su knedle kuvane, uvaljajte ih cele u gotovu mesavinu prezli,i secera.
Na kraju mozete da ih pospete obicnim secerom(ko voli sladje) i vanilom.
Mozete i umesto prezli da ih prelijete i istopljenom cokoladom i uvaljate i mlevenu plazmu.(sva deca to obozavaju,al ja volim ovako po starinski)
- sveze ili zamrznute sljive(ko nema moze i pekmez),
- krompira koliko imate, ili koliko vam ostane od rucka pirea, oko 1kg
- brasno oko 400gr
- prezle(hlebne mrvice), oko 200gr
- 1 jaje
- secer, ulje, malo mleka,
- parcenece putera oko 50gr,i vanilin secer
Skuvate krompir iseckan na kockice.
Kada je gotov,ocedite ga od vode i dodjate prstohvat soli, parce putera, jaje, malo mleka i izmesate mixerom.Zatim dodajete malo po malo brasna.
Kada masa pocne polako da se zgusnjava, nastavite da mesate sa varjacom.
Masa treba da bude glatka, i gotova je kada se ne lepi puno za ruke i kada od nje mozete napraviti male jufke.Vise mekse nego tvrdo(obavezno pobrasnite ruke kada pravite loptice da vam se testo ne lepi)
U sredinu stavljate sljive (ili dzem), i zatvorite jufke oblikujuci loptice.
U dublju serpu sipajte vodu vodu da provri.
Kada provri ubacite knedle da se kuvaju.
Gotove su kada isplivaju na povrsinu.Vadite ih resetkastom kasikom, i stavljajte nove.
Dok se knedle kuvaju, u velikom tiganju proprzite na ulju hlebne mrvice i secer, da se sjedine (to je za trenutak gotovo):
Kada su knedle kuvane, uvaljajte ih cele u gotovu mesavinu prezli,i secera.
Na kraju mozete da ih pospete obicnim secerom(ko voli sladje) i vanilom.
Mozete i umesto prezli da ih prelijete i istopljenom cokoladom i uvaljate i mlevenu plazmu.(sva deca to obozavaju,al ja volim ovako po starinski)
Нема коментара:
Постави коментар