Starinski rolat sa dzemom



Penasto umutiti 5 zumanaca sa 4 kasike secera.
U njih dodaj cvrst sam od 5 belanaca (varjačom polako),i 4 kasike mekog brasna.
Sve to sipaj u papirom oblozen pleh, i malo izravnaj.
Peci na 200C oko 15 min.
Kada je gotov izvadi ga iz pleha i staviti na čistu krpu, predhodno posutu kristal secerom.
Uviti ga uz pomoc krpe u rolat, dok je još vruć.
Kada se ohladi odviti ga i premazati dzemom ili pekmezom.
Zaviti ga ponovo i posuti prah secerom i vanilinom 



5 коментара:

  1. Idem da spremim deci za večeru!

    ОдговориИзбриши
  2. idem i ja da spremim bimbicu i mamicku za veceru :0

    ОдговориИзбриши
  3. Ne mogu da verujem da nisam podelila utiske sa tobom a pravila sam ga više puta, čak sam receptić "okačila" i na blog:) PREDIVNA, JEDNOSTAVNA ALI NIŠTA MANJE LEPA I UKUSNA POSLASTICA! Hvala na receptiću. http://coolinarija.blogspot.com/2013/04/sa-svih-strana.html ako smeta link ti slobodno ukloni komentar, meni je bitno da ti prenesem utiske:) Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Nale na podeljenom utisku, naravno da mi ne smeta. Ponekad su i najjednostavnije poslastice pun pogodak, i meni je ova svakako jedna od omiljenih mada ja patišpanj mogu i sam da grickam.
      Još jednom hvala! :)

      Избриши