Rol virsle

Staviti jedan kvasac u oko pola litre mlakog mleka u kjem ste dodali 2 kasike secera.
Pospite po povrsini malo brasna i sacekajte 5 minuta da kvasac pocne da "radi"
Sa tim mlekom i brasnom (u kome ste dodali 1 kasicisu soli) zamesite polako testo koje je gotovo kada prestane da se lepi za ruke.
Rastanjite oklagijom u pravougaonik i pazljivo nozem isecite trakice od testa i na kraju svake trakice zasecite pri dnu jos 3-4 trakica..
Virsle stavite na pocetak trakice (koje nisu zasecene) i polako umotavajte da ostanu samo krajevi virsli da vire.
Poredjajte ih na pleh, premazite zumancem i izrendajte margarin ili puter.
Pecite na 180 C oko 20 min.
Pazite da mnogo ne potamne vec cim primetite da dobijaju prvu tamniju boju  izvadite iz rerne.

Нема коментара:

Постави коментар