- 4 jaja
- 200g čokolade za kuvanje ili crne cokolade
- 250g putera ili margarina
- 200g šećera u prahu
- 1 vanilin šećera
- 200g ostrog brasna (moze i meko)
- 100g gustina
- 50g kakao praha
- 1 kesica praska za pecivo
- 2-3 dcl mleka
Glazura:
100gr crne i 100 gr mlecne cokolade (moze sa sitnim lesnicima)
1 dcl ulja
U mutite prah secer sa omeksalim puterom.
Cokoladu iseckajte rucno ili u secku (multipraktik) na manje komadice pa dodajte u smesu.
Pecite oko 45 min na 160c, obavezno cackalicom probajte da li se ne lepi.
Kada se prohladi sipajte ulje u serpicu i izlomljenu cokoladu da se lepo sjedini i prelijte po kolacu.
Ja sam u glazuru dodala i 100 gr mevenih badema a ne mora.
Kada imam dodajem u 1. fil brusnicu, orahe, lesnike, suvo grozdje, bademe...
Нема коментара:
Постави коментар