Posna medena srca (oblik nije - ukus je isti)

Ako volite ''Pionirova'' srca, nema sumnje da ce vam ova biti ukusna. Najslicnija od svih slicnih!

Potrebno je:
  • 1,5 casa secera
  • 2 case kisele vode
  • 2 kafene soljice ulja
  • 2 case brasna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kasike kakaa
  • 1/2 kesice cimeta
  • 3 kasike dzema od kajsija
  • 100gr cokolade za kuvanje
Umutiti sve sastojke osim cokolade i dzema pa ispeci u predhodno zagrejanoj rerni na oko 180C.
Kada je gotovo, vruc kolac premazati sa dzemom i preliti cokoladnom glazurom.
Preukusan kolac koji se brzo pravi!



9 коментара:

  1. Анониман03. мај 2011. 09:33

    Stvarno ima isti ukus. Ja sam jedino koristila modle u obliku srca pa sam imala ukus i izgled.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман26. мај 2011. 02:11

    Zanima me koje šoljice se koriste za ulje? One baš male ili veće?
    Jako brzo se pravi, a sigurno je i ukusno.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja koristim one malo vece, sada ih svi imamo. Izmedju onih malih iz kojih se nekad pilo i velikis solja za caj :)
    Brzo se pravi i preukusna su, kao prava!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман26. мај 2011. 08:49

    Hvala, probacu pa cu da komentarisem :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ukus je odlican, ali su mi "zivi" u sredini. Koliko se peku?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sad ne znam tacno koliko dugo ali sigurno nekih 20 min. pola sata, a i sve zavisi od jacine rerne. Ja uvek proveravam tako sto zabodem drveni stapic u sredinu testa, ako je suv i ako testo nije zalepljeno za njega gotvo je. Ako je sredina ostala ziva predpostavljam je je trebalo da se pece jos 10ak minuta...bas mi je zao.

      Избриши
    2. Nema sta da ti bude zao, sve smo pojeli, ja pola tepsije sama stukla (nije bas za pohvalu). Ukus je odlican. Meni je bilo dosta retko testo.

      Избриши
    3. E evo ih i zaista su fenomenalni,Neko u ranijim komentarima mi je dao ideju pa sam ih pekla u modlama i zao mi je sto nemam sliku tako su savrsena,,,,,,,,,,,,,,,bas sam srecna,,,,,volim te.....hvala

      Избриши
    4. Hvala puno, zaista je dobar savet za modle, probaću i ja!

      Избриши