- Ispeci palacinke na uobicajan nacin.
- Nafilovati ih pekmezom od kajsija, sipurka ili nekim drugim kiselijim, presaviti na trugao.
- U tiganj u kome su se pekle istopiti 3 kasike secera neprestano mesajuci dok ne pocne da karamelizira dobijajuci lepu zuckastu boju.
- Ubaciti pola kasike putera i polovinu slatke pavlake (slatka pavlaka od 125 ml).
- Promesati i jos malo prokuvati.
- Dodati jednu kesicu vanilin secera u ubaciti nafilovane palacinke pa ih jos malo lepo ukrckati sa sosom.
- Palacinke se mogu spremiti i ranije pa ih samo ukrckati sa karamel sosom i sluziti dok je toplo.
Mmmmmm :*
ОдговориИзбришиZnam, znam... :)
ОдговориИзбришиpravila po ovom receptu i obzirom da volim karamel ODLICNE PALACINKE!HVALAAAAA BILJANA
ОдговориИзбриши