Divna kobinacija jake arome lesnika, penastih korica i kremastog fila.
- 12 belanaca
- 12 kasika secera
- 1 kasika brasna
- 1 kasika prezli
- 24 kasika mlevenih lesnika
(sve ukupno, potrebno je oko 500-600gr lesnika)
Fil:
- 12 zumanaca
- 200 gr secera
- 3 kesice vanilin secera
- 5 kasika brasna
- 0,5 L mleka
- 250 gr putera
- 6 kasika prah secera
Korice:
Umutiti belanca i dodati secer pa polako umesati brasno, prezle i lesnik.
Od ove mase ispeci 4 tanke korice (na 180C ne duze od 10-ak minuta)
Fil:
Zumanca umuti sa secerom i vanilin secerom pa dodaj brasno i mleko.
Skuvaj na laganoj vatri uz mesanje dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti puter sa prah secerom i kasiku po kasiku dadj u ohladjen fil.
Umutiti slatku pavlaku, oko 1 Litar.
Kora + fil + slatka pavlaka, pa pospi mlevenim lesnicima pa opet kora i sve ispocetka.
Najkremastija,lešnikastija torta.
ОдговориИзбришиJaooo Nasto sta mi radis!
ОдговориИзбришиOd kada sam je probala, postala je moja omiljena torta!!!
ОдговориИзбришиOvo je skoro najlepsa torta koju sam probala!pravila je moja drugarica po ovom receptu a za Uskrs je pravim i ja.
ОдговориИзбришиHvala! :)))
ОдговориИзбришиe Nasto pravim je sutra i javljam kako je ispala!
ОдговориИзбришиI kako je ispalo?!
ИзбришиMolim vas da se potpisete pogotovu sto predpostavljam da su mnogi sa Roditelja :)
Upravo sam je zavrsila.izgleda fenomenalno,bogato i mocno.sada je u frizideru tako da cu je sutra probati ali i bez probe ODLICNA kao sto je neko gore napisao najkremastija i najlesnikastija torta.Pozdrav tebi i hvala za divan recept,Marija(e da sasvim slucajno sam pronasla tvoje recepte}
ОдговориИзбришиBas mi je drago sto si zadovoljna a sigurna sam da ce zadovoljstvo biti jos vece sa prvim zalogajem ove torte.
ИзбришиHvala Marija! :)
prelepa je sad sam je naptavila
ОдговориИзбришиDrago mi je da ste zadovoljni, uživajte!
Избриши