Posipana lenja pita Najbrža!


Kladim se da niste pravili lenju pitu koja se brze spremi. Samo izrendajte jabuke i margarin  pa posipajte!





  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja pšeničnog griza
  • 1 šolja šečćera
  • 600-700 gr jabuka
  • 250 gr margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • po želji seckani orasi i vanilin šećer
U činiju pomešajte suve sastojke: brašno, griz i šećer
U pleh u kojem će te peći pitu izrendajte pola margarina. 



Na taj margarin pospite polovinu od suve smese brašna, griza i šećera, a
preko izrendane jabuke u koje ste po ukusu umešali vanilin šećer, cimet i seckane orahe, možete i suvo grožđe.


Preko jabuka pospite drugu polovinu  suve smese od brašna, griza i šećera a preko nje izrendajte drugu polovinu preostalog margarina. 


Ja sam preko margarina posula još seckanih oraha i cimeta a vi po želji.
Pecite je na oko 180C  25 min.



Prijatno!

Hvala Anci na receptu!
Nastasja

8 коментара:

  1. Molim i drugi put Nastasja!!!! :-)
    Čast mi je da je i moj recept( odnosno recept moje mame) kod tebe na blogu!

    ОдговориИзбриши
  2. Lep blog, dobre teme... svaka čast i srećan rad!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan blog.
    Otkrila sam ga veceras i ne mogu prestati da citam. Steta sto vise ne pises Nastasja.
    Pozdrav.
    Vera

    ОдговориИзбриши
  4. Volim sve što se brzo sprema. Volim i lenju pitu. Ne volim margarin..ja ću sa puterom.Odličan recept!

    ОдговориИзбриши
  5. Juce popodne sam otkrila blog i ne mogu da prestanem da listam, unazad, ukoso, komentari... Nadjoh recepte za koje me vec 20-ak godina gledaju u cudu. Bravo. Vidi se da je kuvarica u ljubavi sa kuvanjem.
    Ja nisam bas 100%, ali nema dobre klope bez Sremice.

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  8. Nema nista bez Sremice. I recept za vlaske, posle skoro 20 godina. Bravo! Divna jela, steta sto vas nema sa nastavkom.

    ОдговориИзбриши