Kladim se da niste pravili lenju pitu koja se brze spremi. Samo izrendajte jabuke i margarin pa posipajte!
- 1 šolja brašna
- 1 šolja pšeničnog griza
- 1 šolja šečćera
- 600-700 gr jabuka
- 250 gr margarina
- 1 prašak za pecivo
- po želji seckani orasi i vanilin šećer
U činiju pomešajte suve sastojke: brašno, griz i šećer
U pleh u kojem će te peći pitu izrendajte pola margarina.
Na taj margarin pospite polovinu od suve smese brašna, griza i šećera, a
preko izrendane jabuke u koje ste po ukusu umešali vanilin šećer, cimet i seckane orahe, možete i suvo grožđe.
Preko jabuka pospite drugu polovinu suve smese od brašna, griza i šećera a preko nje izrendajte drugu polovinu preostalog margarina.
Ja sam preko margarina posula još seckanih oraha i cimeta a vi po želji.
Pecite je na oko 180C 25 min.
Prijatno!
Hvala Anci na receptu!
Molim i drugi put Nastasja!!!! :-)
ОдговориИзбришиČast mi je da je i moj recept( odnosno recept moje mame) kod tebe na blogu!
Lep blog, dobre teme... svaka čast i srećan rad!
ОдговориИзбришиPredivan blog.
ОдговориИзбришиOtkrila sam ga veceras i ne mogu prestati da citam. Steta sto vise ne pises Nastasja.
Pozdrav.
Vera
Volim sve što se brzo sprema. Volim i lenju pitu. Ne volim margarin..ja ću sa puterom.Odličan recept!
ОдговориИзбришиJuce popodne sam otkrila blog i ne mogu da prestanem da listam, unazad, ukoso, komentari... Nadjoh recepte za koje me vec 20-ak godina gledaju u cudu. Bravo. Vidi se da je kuvarica u ljubavi sa kuvanjem.
ОдговориИзбришиJa nisam bas 100%, ali nema dobre klope bez Sremice.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиNema nista bez Sremice. I recept za vlaske, posle skoro 20 godina. Bravo! Divna jela, steta sto vas nema sa nastavkom.
ОдговориИзбришиIsprobala sam recept i odlično je ispao :)
ОдговориИзбриши
ОдговориИзбришиThank you for writing you are very helpful, you have to say the dog
Hanoi River Rose Garden
Super recept, hvala! :)
ОдговориИзбриши