Pohovane tikvice sa mileramom i mirođijom


Brzo, ukusno i izdašno jelo od tivica koje može da bude samostalan obrok ili prilog mesu koje volite.



       Potrebno je:

  • Oko 1 kg tikvica
  • 4 dl milerama
  • 250-300 gr punomasnog kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • veza sveže mirođije
  • brašno, prezle i 2 jaja za pohovanje tikvica



Tikvice ogulite i isecite na tanje šnite. Svaku šnitu uvaljati u brašno, jaja i prezle, pa pržiti na srednjoj vatri dok lepo ne porumene. 
Ređati u pleh red pohovanih tikvica koje premažete mileramom u koji ste dodali sitno seckanu mirođiju. 

Preko toga drugi red tikvica i milerama i na kraju obilno pospite sitno seckanim belim lukom i rendanim kačkavaljem.


 Pecite na oko 200C oko 20 minuta.
Prijatno!



Nastasja

5 коментара:

  1. ima jedna porukica za tebe na mom blogu,virni kad stigneš ;-) bilo bi mi drago da prihvatiš izazov jer imaš tako divnih recepata.pozzz veliki za tebe !

    ОдговориИзбриши
  2. Odlično za ručak,svi tikvice volimo I ima ih još malko u bašti.podelejno na mojoj Facebook stranici
    Odlična! Divan posni recept.Podeljeno na mojoj facebook stranici https://www.facebook.com/Dzolistica
    Da iskoristim priliku da pozovem decu na nagradnu igru koja je otvorena na mom blogu I traje do 1 do 30 Aprila.
    Za svu decu Balkana od 4 do 10 godina starosti
    nagrade su fantastične I ima ih tri glavne I deset utešnih.
    Sve detalje možete videti na mom blogu
    http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
    a recepte šaljite na
    nagradnaigravolimo@gmail.com

    Mali kuvari,veliki Majstori

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман17. мај 2014. 13:25

    Isprobanoooo, brzo, ukusno, savrsenooo,.hvala!

    ОдговориИзбриши