Moravska salata

Morala sam ovu salatu da podelim sa vama jer meni samoj nikada ne bi palo na pamet da iskombinujem paradajz i pečenu papriku. Nikakva mudrost složićete se. Kada se ovoj salati doda i beli luk ona postaje Moravska. Idealna za rošitlj i bilo koje vrste mesa. Poznata je u južnim krajevima naše zemlje i tamo se često pravi: Niš i Leskovac, bar mi tako rekoše.


Potrebno je:
  • 4-5 sveža paradajza
  • 4-5 pečene i oljuštene paprike
  • 3-4 čena seckanog belog luka
  • malo soli i ulja i po ukusu seckanog peršuna

Iseckajte opran paradajz malo sitnije nego uobičajno. Pečene paprike isecite na trakice pa te trakice presecite na pola. Pospite sve seckanim belim lukom, pouljite i posolite pa promešajte.


Napomena: Obavezno probajte da umočite koricu hleba u sok od salate, meni je glavni obrok pao u drugi plan! Ako imate neki zreli slani sir, glavni obrok vam i ne treba.



Nastasja

6 коментара:

  1. odlična salata ... taman za ove letnje dane :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lagana a pikantna,sir i hleb, eto meni kompletnog obroka :)

      Избриши
  2. Predivna je ova kombinacija... Naročito, kad paprike poprime onaj slatkasti ukus, joooj. Odličnoooo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E upravo taj slatkasto ljutkasti ukus je specifičan.

      Избриши
  3. Da, da, ovo je sjajna salata. Još kad pusti sok, pa dušu dalo za umakanje hleba. Domaćeg, narafski.

    ОдговориИзбриши