Bundevara


                                   Ovako je ja pravim....



Potrebno je:
  • 1 kg bundeve
  • 500 gr kora za pitu
  • 300 gr šećera
  • 3 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • malo ulja


Izrendanu bundevu sa šećerom izdinstajte na malo ulja (3-4 kašike) dok ne postane kašasta.
Kada je gotova, sklonite je sa vatre, dodajte vanilin šećer i ostavite da se malo prohladi.
Kada je bundeva prohlađena dodajte joj 3 žumanca i šam od 3 belenaca pa lagano promešajte.
Ređajte 4 kore prskajući ih uljem a na poslednju stavite fil na početak kore. Lagano zarolajte i tako ređajte dok imate kora i fila. Meni ispadne 5 rolata.
Premažite svaki rolat uljem i vodom i pecite na oko 180C dok ne porumeni.
Ostavite je da se ohladi pa je secite na parčiće i pospite prah šećerom.






Nastasja

1 коментар: