Piletina sa mlincima


Ovo jelo bih slobodno mogla da svrstam u kategoriju brzog ručka ili večere.  Volim meso a volim i sve vrste tetstenina. Mlinci su pun pogodak u ovoj kombinaciji. Oni koji su na dijeti mogu slobodno da preskoče....:)



Potrebno je:
  • Oko 500 gr mlinaca sa jajima (postoji i posna varijanta)
  • Oko 500 gr pilećih prsa ( ili drugog mesa, sa ćuretinom je meni omiljeno)
  • 1 kocka za supu (ili domaća ako je imate)
  • 200 gr gorgonzole (ko ne voli može obican kačkavalj)
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 1 časa kisele pavlake ili milerama
  • Zacini, kocka putera (oko50gr)

U dublju šerpu skuvajte kocku za supu pa kada počne da vri izlomite na veće parčiće mlince i odmah isključite ringlu. Mlincima ne treba da se skuvaju već samo da omekšaju.
Na teflonskom tiganju na malo putera ispecite na kockice iseckano meso da dobije rumenu boju pa ga pobiberite i posolite.
Pomešajte u posebnoj posudi pavlaku za kuvanje i običnu pavlaku.
Ređajte u vatrostalnoj posudi ili zemljanoj:


Mlince (koje ste izvadili rešetkastom kašikom da se ocede), mešavinu pavlake i meso.
Ja sam pravila u dve manje zemljnane posude pa mi je ispalo po dva reda a ako pravite u većoj posudi verovarno će te imati dovoljno materijala za po jedan red.
 Kako god, bitno je samo da poslednji sloj bude onaj od pavlake. Preko nje izrendate Gorgonzolu ili kačkavalj a može i jedno i drugo.
Pecite na 180c oko 30 minuta ili dok ne vidite da je porumenelo.








Evo kako izgledaju za one koji nisu sigurni sta su Mlinci. Ja ih kupujem na pijaci u kiosku koji prodaje i kore za pitu, lazanje i sl.


14 коментара:

  1. Mlince volim, leteće objekte ne volim, pa glasam za samo polovicu jela:))

    ОдговориИзбриши
  2. Pravim ja bez ikakvih letecih a i ne letecih objekata. Samo gongozola i pavlake, ali to ito kao prilog uz neko mesce hahhaaa

    ОдговориИзбриши
  3. Nastasja kontaktiraj me mailom da se dogovorimo oko Ade.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako zanimljiva priprema piletine sa mlincima , jelo koje mi se sviđa i vjerujem da je i ovako pripremljeno jako ukusno !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Branka! Mlinci su kao i gotove kore za pitu, mogucnosti konbinacija su bezbrojne samo treba upotrebiti mastu ili zapisati jos dobrih recepata.

      Избриши
  5. Super, ja ovde ne nalazim mlince ali ubacim makarone- nije lose.

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. Drago mi je da te vidim :)))) Predpostavljam da ne moze da bude lose sa makaronima, snalazi se ko kako moze!

      Избриши
  7. upravo smo ih pojeli!bravo za tebe a i za nas,savrseni su i to bez kako neko napisa "letecih objekata"ja sam samo preko njih u tanjir sipala kecap,odlicno se uklapa a i vizuelno lepo izgleda!carica si! pozdrav,Biljana

    ОдговориИзбриши
  8. Nestali u roku od, cirka 10 minuta .. I komsije jele tj. svedocili odlicnom receptu i jelu ... Hvala prijo sto si nam "obelezila dan" ... :))

    ОдговориИзбриши