Kapucino ledena torta

Beze korice, hrskavi grilijas, cokolada i kapucino....Ledeni kremasti dezert.



Potrebno je:

Beze korica:
  • 5 belanaca
  • 250gr secera
  • 1 kasika brasna
  • 1 kasika limunovog soka
Zuti krem:
  • 1l mleka
  • 5 zumanaca
  • 10 kasika brasna
  • 3 kesice vanilin secera
  • 250gr putera
Cokoladno krem:
  • 150gr grilijasa od lesnika (oko 100gr secera polako otopiti pa dodati 100 gr seckanih lesnika i izliti na pek papir. Ostaviti da se ohladi pa samleti u masini za orahe)
  • 150gr crne cokolade
Kapucino krem:
  • 1 kesica kapucina
  • 150 gr sitno seckane crne cokolade
Slatka pavlaka za ukrasavanje

Umutiti cvrsto belanca sa secerom i kasikom limunovog soka
Izravnati smesu u plehu na pek papiru i peci na oko 120C  oko sat i po i kada se ohladi podeliti je na 2 dela tako da dobijete dve iste korice.

Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom  i malo hladnog mleka a preostalo mleko staviti da prokuva pa skloniti sa ringle i stano mesajuci dodati krem od zumanaca i brasna.
 Kada se krem ohladi dodati mu umucen puter.
Podeliti dobijeni krem na dva dela.
U jedan dodati mleveni grilijas i istopljenu cokoladu.
U drugi dodati instant kapucino iz kesice i sitno seckanu cokoladu.
Filovati:
Beze korica + cokoladni krem + beze korica +kapucino krem.
Ukrasiti jer skatkom pavlakom ili slagom.
Ostaviti u zamrzivac najmanje 1 sat pre sluzenja da se dobro ohladi pa cuvati u frizideru





6 коментара:

  1. Super izgleda. Nisam ljubitelj okusa kave, ali ledene torte su idealne za ove vrućine

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, zaista prija a ja volim sve kafaste poslastice.

      Избриши
  2. Iako niti ja nisam veliki ljubitelj okusa kave u kolačima moram reći da je ova torta odlična ! Jako mi se sviđa recept i super si je napravila !

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Branka, na slici se i nevidi koliko je lepa i na oko jer sam je slikala posle 10ak minuta na +30.
    Zaista je preporucujem a moze cak i bez tog kapucina iako meni on daje taj neki poseban smek.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман24. јул 2012. 00:21

    Planiram da pravim ovu tortu mom sinu za rodjendan pa me interesuje koliko otprilike ima kg. da bih znala da li da pravim duplu meru? Hvala!

    ОдговориИзбриши
  5. Prvo da se izvinim jer mi je promaklo tvoje pitanje i verujem da je kasno ali možda će značiti za neku drugu priliku. Ova torta ima nešto malo preko 3 kg.

    ОдговориИзбриши