Kukuruzna piletina u sosu od limuna i meda

Jos jedan nacin spremanja piletine "prste da polizes". Ko voli slatko kisele sosove evo jos jednog a ko ne, moze da proba da ispohuje piletinu na malo drugaciji nacin. Kombinacija ove dve stvari je ipak ona dobitna.



Potrebno je za piletinu:
  • Oko 500 gr pileceg filea
  • 2 jaja
  • 5 kasika soja sosa
  • malo bibera
  • kukuruzno brasno
  • psenicno brasno
  • ulje za przenje

Za sos:
  • 150ml soka od jabuke 
  • 1 limun
  • 2 kasicice gustina (skrobnog brasna)
  • 3 pune kasike meda

Isecite pileci file na trakice kao prst debele
Izmesajte u dubljoj posudi (ili tanjiru) jaja, biber i soja sos.
Trakice piletine uvaljajte u psenicno brasno pa u smesu od jaja i soja sosa a zatim u kukuruzno brasno.
Przite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene.

Sos: Sok od jabuke sipajte u manju serpu, pa mu dodajte sok od celog limuna i gustin koji ste predhodno razmutili sa malo vode (kao za puding u nekoj soljici ili cinijici). 
Kada prokuva, neprestano mesajte jos par minuta, sklonite sa vatre pa umesajte med.

Piletinu mozete servirati tako sto je prelijete ovim sosom, ili posebno meso a posebno sos.
 Moze da se servira toplo i hladno sa kuvanim pirincem ili krompirom.
 Kako zelite i volite.
Prijatno!



6 коментара:

  1. ...savršeno...obožavam limun...a slatko kiselo je divna kombinacija i odlično paše uz neutralnu piletinu... ovaj recept obvezno moram isprobati... lijep pozdrav...:)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala anngelpie, i meni je to jedna od omiljenih kombinacija. Inace piletinu ne obozavam jer mi je po malo suva ali zato odlicno ide uz raznorazne soseve.

    ОдговориИзбриши
  3. Super ti je ovo Nastasja, probaćemo pod obavezno. Kiselo-slatko u kombinaciji sa mesom, pa još pohovanim, unapred se radujem :) I ovaj malo drugačiji poh, svidja mi se!

    ОдговориИзбриши