Sendvic kajzerice

Pecivo koje se super slaze sa sunkom, pljeskavicom, kajmakom ili bilo kojim namazom..... Lako se pravi kratko se priprema i pece.


Potrebno je:
  • 3,5dl mlake vode
  • 6 kasika ulja
  • 1 kasika secera
  • 1 kasika soli
  • pola kvasca (oko 20 gr)
  • 1/2kg brasna

U mlaku vodu stavite kasiku secera i izmrvite pola kvasca. Kada kvasac pocne da "radi" sipajte ga polako u brasno koje ste pre toga posolili i dodali ulje. Sve to radite mikserom sa spiralnim nastavcima za testo.
Testo ce biti meko i redje nego kada pravimo uobicajno pecivo.
Prekrite ga krpom i ostavite na neko toplo mesto da nadolazi oko 40-45 minuta.
Premesite (opet mikserom sa spiralnim nastavcima za testo).
Na pleh od rerne na koji ste predhodno stavili pek papir, kasikom vadite testo i napravite 6 malo vecih ili 8 manjih gomilica. Ucinice vam se da su gomilice nepravilnog oblika i spljskane. Takve treba da budu a kada se ispeku formiraju lep okrugao oblik.


Pecite ih na 220-230C oko 15 minuta (dok malo ne porumene)
Mozete pred kraj da narendate kackavalj ili da ih prelijete slanim prelivom ali posle 10-ak minuta pecenja.
Slani preliv: 2 kasike brasna pomesajte sa 1 kasikom soli i vode toliko da dobijete smesu koja je malo gusca nego za palacinke. Sipajte je u kesu za zamrzivac, odsecite vrh i prosarajte po kajzericama, takodje posle 10-ak minuta pecenja.

15 коментара:

  1. Baš su ti dobre ove kajzerice. Interesantno kako su lepljive pre pečenja, to mora da daje lepo testo. Beležim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, budu onako kremasto meke, bar se meni tako cine. Korica je hrskava samo dok su vruce posle i ona fino omeksa.

      Избриши
    2. Baš mi je bilo potrebno ovakvo neko pecivo - da se brzo priprema, a da je pogodno za sendviče.

      Избриши
    3. Ja ih bas za sendvice najvise i pravim a naravno i kada pravimo rostilj! :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Hvala Maki na nagradici, sad cu caskom da skoknem da je preuzmem :)

      Избриши
  3. Super peciva, brzo i interesantno. Bilježim recept !

    ОдговориИзбриши