Lovacke snicle - Expres

Nema lupanja mesa, prljanja tiganja i šerpi. Potrebna vam je samo jedna posuda. 
Meso je sočno toliko, da se prosto raspada kada hoćes da ga presečes.


        Potrebno je:
  • Oko 600-700 gr. junecih ili svinjskih snicli
  • Jedna i po casa soka od paradajza
  • Jedna casa vode
  • Pola case ulja
  • beli luk i zacini

U vatrostalnu ciniju sloziti predhodno oprane, posoljene i sa obe strane uvaljane u brašno snicle.
Jednu do druge
(Predhodno ih ne treba lupati tuckom)

Sipati paradajz sok, vodu i ulje.
Zaciniti po zelji. Ja stavim: listice belog luka, persun,beli biber i kasikicu secera.



Poklopiti (ili prekriti alu folijom) i tako poklopljeno peci u rerni na oko 190C oko 45-50 min.
(proveriti nozem da li je meso meko)



Servirati uz pire krompir, pirinac ili testeninu.





19 коментара:

  1. Ovo je zaista brzo i ukusno, probaću ovih dana.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako dobro izgleda, a tako je jednostavno za napraviti. Bilježim i isprobavam !

    ОдговориИзбриши
  3. Jednostavne i ukusne, u našoj porodici omiljene.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno!ovo mi je sutrasnji rucak!bas mi odgovara ,brzo i jednostavno!

    ОдговориИзбриши
  5. savrsen recept! primetila sam da je malo modifikovan u odnosu na prethodnu verziju, ali odlican je takodje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da samo sam ga malo izmenila po svom ukusu, nIisam mogla da odolim :)

      Избриши
  6. i da dodam da ja ove lovacke snicle uvek pravim od teletine i odlicno ispadnu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze bilo koje meso, sve zavisi ko sta voli ali ne sumnjam u teletinu, ona je tek socna :)

      Избриши
  7. Za neiskusne,kao sto saj ja,ovo je savrsen rucak.Hvala :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo ti je super! Ja ih isključivo ovako pravim bez preženja mesa, jedino dodam i list lorbera.

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман26. март 2013. 15:56

    Danas pravila i nisu uspjele,neznam gdje sam pogrijesila,pratila sam recept al mi je sos od mesa ispao voden i masan...uopste se nije zgusnuo,skoro pa kao na pocetku pecenja... :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam u čemu može da bude problem osim ako ih niste uvaljali u brašno? Ulje svakako možete smanjiti po ukusu.

      Избриши
  10. Анониман27. март 2013. 09:09

    Jesam ih uvaljala u brasno,i to dobro.Umjesto paradajz soka sam koristila paradajz sauce,to je jedina razlika u poredjenju s Vasim receptom.Mislim da sam trebala staviti manje vode i ulja,snicle su plivale u tekucini...meni se nije svidjelo ali muz je pojeo pun tanjir :)

    ОдговориИзбриши