Nema lupanja mesa, prljanja tiganja i šerpi. Potrebna vam je samo jedna posuda.
Meso je sočno toliko, da se prosto raspada kada hoćes da ga presečes.
- Oko 600-700 gr. junecih ili svinjskih snicli
- Jedna i po casa soka od paradajza
- Jedna casa vode
- Pola case ulja
- beli luk i zacini
U vatrostalnu ciniju sloziti predhodno oprane, posoljene i sa obe strane uvaljane u brašno snicle.
Sipati paradajz sok, vodu i ulje.
Zaciniti po zelji. Ja stavim: listice belog luka, persun,beli biber i kasikicu secera.
Poklopiti
(ili prekriti alu folijom) i tako poklopljeno peci u rerni na oko 190C
oko 45-50 min.
(proveriti nozem da li je meso meko)
Servirati uz pire krompir, pirinac ili testeninu.
Ovo je zaista brzo i ukusno, probaću ovih dana.
ОдговориИзбришиProbaj i sigurna sam da ces biti zadovoljna :)
ИзбришиJako dobro izgleda, a tako je jednostavno za napraviti. Bilježim i isprobavam !
ОдговориИзбришиCekam utiske Branka :)
ИзбришиZaista jako brzo i fino.
ОдговориИзбришиStvarno jeste :)
ИзбришиJednostavne i ukusne, u našoj porodici omiljene.
ОдговориИзбришиHvala Ljiljo! :)
ИзбришиOdlicno!ovo mi je sutrasnji rucak!bas mi odgovara ,brzo i jednostavno!
ОдговориИзбришиDa, jeste brzo i lako, uzivajte i prijatno!
Избришиsavrsen recept! primetila sam da je malo modifikovan u odnosu na prethodnu verziju, ali odlican je takodje!
ОдговориИзбришиDa samo sam ga malo izmenila po svom ukusu, nIisam mogla da odolim :)
Избришиi da dodam da ja ove lovacke snicle uvek pravim od teletine i odlicno ispadnu!
ОдговориИзбришиMoze bilo koje meso, sve zavisi ko sta voli ali ne sumnjam u teletinu, ona je tek socna :)
ИзбришиZa neiskusne,kao sto saj ja,ovo je savrsen rucak.Hvala :)
ОдговориИзбришиOvo ti je super! Ja ih isključivo ovako pravim bez preženja mesa, jedino dodam i list lorbera.
ОдговориИзбришиDanas pravila i nisu uspjele,neznam gdje sam pogrijesila,pratila sam recept al mi je sos od mesa ispao voden i masan...uopste se nije zgusnuo,skoro pa kao na pocetku pecenja... :(
ОдговориИзбришиNe znam u čemu može da bude problem osim ako ih niste uvaljali u brašno? Ulje svakako možete smanjiti po ukusu.
ИзбришиJesam ih uvaljala u brasno,i to dobro.Umjesto paradajz soka sam koristila paradajz sauce,to je jedina razlika u poredjenju s Vasim receptom.Mislim da sam trebala staviti manje vode i ulja,snicle su plivale u tekucini...meni se nije svidjelo ali muz je pojeo pun tanjir :)
ОдговориИзбриши