Potrebno je:
U malko mleko sipajte 2 kasike secera i izmrvite kvasac.
Kada pocne da "radi' dodati u vanglu u kojoj ste predhodno sjedinili omeksali margarin i 1 jaje pa dodajuci brasno i mleko sa kvascem zamesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke.
Pokriti vanglu krpom i ostaviti da testo odmori nekih pola sata.
Premestiti i podeliti testo na 4 jufkice.
Svaku jufku oklagijom razvuci u pravougaonik i nafilovato makom (koji ste predhodno pomesali sa 300 gr secera i kesicom cimeta i naparili sa malo mleka).
Saviti 4 strudle i poredjati ih jednu do druge u pleh.
Premazati ih umucenim jajetom i ostaviti jos pola sata da naraste.
Peci na oko 200C nekih 20 minuta.
- 2 jaja
- 250 gr margarina
- 2 kasike secera
- malo soli
- 1 kvasac
- 250 ml dl mleka
- 500 gr mlevenog maka
- brasna po potrebi
U malko mleko sipajte 2 kasike secera i izmrvite kvasac.
Kada pocne da "radi' dodati u vanglu u kojoj ste predhodno sjedinili omeksali margarin i 1 jaje pa dodajuci brasno i mleko sa kvascem zamesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke.
Pokriti vanglu krpom i ostaviti da testo odmori nekih pola sata.
Premestiti i podeliti testo na 4 jufkice.
Svaku jufku oklagijom razvuci u pravougaonik i nafilovato makom (koji ste predhodno pomesali sa 300 gr secera i kesicom cimeta i naparili sa malo mleka).
Saviti 4 strudle i poredjati ih jednu do druge u pleh.
Premazati ih umucenim jajetom i ostaviti jos pola sata da naraste.
Peci na oko 200C nekih 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар