Strudlice sa makom

Potrebno je:
  • 2 jaja
  • 250 gr margarina
  • 2 kasike secera
  • malo soli
  • 1 kvasac
  • 250 ml  dl mleka
  • 500 gr mlevenog maka
  • brasna po potrebi

U malko mleko sipajte 2 kasike secera i izmrvite kvasac.
Kada pocne da "radi' dodati u vanglu u kojoj ste predhodno sjedinili omeksali margarin i 1 jaje pa dodajuci brasno i mleko sa kvascem zamesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke.
Pokriti vanglu krpom i ostaviti da testo odmori nekih pola sata.
Premestiti i podeliti testo na 4 jufkice.
Svaku jufku oklagijom razvuci u pravougaonik i nafilovato makom (koji ste predhodno pomesali sa 300 gr secera i kesicom cimeta i naparili sa malo mleka).
Saviti 4 strudle i poredjati ih jednu do druge u pleh.
Premazati ih umucenim jajetom i ostaviti jos pola sata da naraste.
Peci na oko 200C nekih 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар