Posne korpice (Paznja: veoma ukusno!)

Mozete ih praviti kao zaseban slatkiš za posne dane ili kao zanimljivu dopunu sitnim kolačima.
 Sladak, lepljivkast i sočan!



Potrebno je:
  • 2 šoljice ulja
  • 2 šoljice piva
  • 2 praška za pecivo
  • 500 gr. brašna
  • 50 gr. jezgra oraha
  • 50 gr ratluka

Šerbet:
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaše vode
  • 2 vanilin šećera
  • par kapi limuna

Zamesiti sve sastojke dok masa ne prestane da se lepi za ruke.
Praviti kuglice, malo veće od veličine oraha i stisnuti ih među dlanove (kao pljeskavicu).
U sredini svake staviti 1/4 dela ratluka i 1/ 2 jezgra oraha i podići krajeve da izgledaju kao korpice.
Od ove mere ispadnu oko 42 korpice.
Peći na 180C nekih 20 minuta.
Dok se korpice peku skuvati šerbet.
Na kraju gotove vrele korpice umakati i vreo šerbet i stavljati u papirne korpice.
 Možete ih posuti i sa malo mlevenih oraha.




2 коментара:

  1. Baš interesantni kolačići! Nisam tako nešto ni videla ni pravila. Mora da se tope u ustima:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih mnogo volim jer nisu klasicni agdasti kolaci a opet dovoljno su slatki. Ratluk im daje poseban smek.

      Избриши