Baklava od maka

Sastojci:
  • 500 g kupovnih tankih kora
  • 250 g maka
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1 pavlaka
  • 100 gr suvog grožđa
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja

Sirup:
  • 250 gr šećera
  • 1/2 l vode
  • vanilin šećer
  • malo soka od limuna


Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati pavlaku, ulje i prašak za pecivo.
Umutiti belanca, dodati mak, orahe i suvo grožđe pa sjediniti obe mase.
Filovati na sledeći način:
3 kore dole pa fil, pa 1 kora pa fil dok ne potrošimo sav fil.
Složenu baklavu iseći na kocke i staviti da se peče.
Kad se ispeče, preliti prohlađenim sirupom i vratiti u isključenu rernu.

Нема коментара:

Постави коментар