Sastojci:
Sirup:
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati pavlaku, ulje i prašak za pecivo.
Umutiti belanca, dodati mak, orahe i suvo grožđe pa sjediniti obe mase.
Filovati na sledeći način:
3 kore dole pa fil, pa 1 kora pa fil dok ne potrošimo sav fil.
Složenu baklavu iseći na kocke i staviti da se peče.
Kad se ispeče, preliti prohlađenim sirupom i vratiti u isključenu rernu.
- 500 g kupovnih tankih kora
- 250 g maka
- 150 g mlevenih oraha
- 1 pavlaka
- 100 gr suvog grožđa
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
Sirup:
- 250 gr šećera
- 1/2 l vode
- vanilin šećer
- malo soka od limuna
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati pavlaku, ulje i prašak za pecivo.
Umutiti belanca, dodati mak, orahe i suvo grožđe pa sjediniti obe mase.
Filovati na sledeći način:
3 kore dole pa fil, pa 1 kora pa fil dok ne potrošimo sav fil.
Složenu baklavu iseći na kocke i staviti da se peče.
Kad se ispeče, preliti prohlađenim sirupom i vratiti u isključenu rernu.
Нема коментара:
Постави коментар