Carske mrvice

ili Craski drobljenac, Šmarn, Kaiserschmarren, ima puno imena ali u sustini znaci samo jedno: palacinka koja se pretvori u mrvice. Kazu da ovo jelo potice iz Austrije ili Madjarske. Kako god, brzo se i lako pravi, mozete ga posluziti za dorucak ili veceru a divno mirise.



              Potrebno je:
  • 2 jaja
  • 1 kasika secera
  • 150ml mleka
  • oko 100gr brasna (po mogucnosti ostrog)
  • 1 kesica vanilin secera
  • oko 1dl ulja za przenje


                                           Umutite sve sastojke u masu u kojoj nema grudvica.


Zagrejte ulje u vecem tiganju pa sipajte pripremljenu smesu.  Pustite par sekundi da se zapece sa donje strane pa polako pocnite da mesate i sitnite vec pomalo zapeceno testo dok ne razbijete sve vece grudvice. Ako zelite da vam budu hrskavije pecite ih duze dok ne dobiju tamno zutu boju.


Servirajte ih uz secer, orahe, pekmez, eurokrem, kompot od jabuka, visanja ma uz sve sto vam padne na pamet. Naravno mozete da ih posluzite i kao slanu varijantu uz pavlaku, sunku, kecap...


8 коментара:

  1. Super su, ja pravim malko krupnije mada su ove prave!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam i ja da ih pravim krupnije ali onda ne budu hrskave onoliko koliko ja volim. Svakako ukus je isti. :)

      Избриши
  2. Super izgleda.Nikada nisam pravila ništa slično. Moraću da probam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo mi je odlično ! Povremeno slično napravim i najviše ih volim sa nekim umakom od vanilije ili sa marmeladom od jabuka.

    ОдговориИзбриши
  4. Volela sam ih ja kao dete,posle moj sin a sad moji unuci!!!

    ОдговориИзбриши