Hvala Jelki sa mog Foruma za ovaj recept! :)
Manje je vise, bar u ovom slucaju jer ne volim bas sve torte od sira. Ima ih jos par koje obozavam, a ova je jedna od njih: ukusna, osvezavajuca, jednostavna i brza.
Potrebno je:
Pomesajte omeksali puter, mleko i mleveni Plazma keks. Lagano prstima utisnuti koru od keksa na dno kalupa za torte.
Fil od sira:
Zajedno umutite sir, pavlaku i secer i vanilin secer dok se masa ne zgusne. Zelatin rastvorite prema uputstvu sa kesice pa ga dodajte umucenom filu uz neprestano mucenje.
Prelijte fil preko kore od Plazme
Preliv od voca:
Voce prelijte sa 2 dl vode i dodajte 4 kasike secera dok ne uvri. Pre nego sto pocne da kljuca ubacite pripremljen zelatin za kolace (koji ste pre toga pripremili prema uputstvu sa kesice) i prelijte preko gotovog fila od sira.
Cuvajte je u frizideru najmanje 3 sata pre skidanja obruca i serviranja.
Manje je vise, bar u ovom slucaju jer ne volim bas sve torte od sira. Ima ih jos par koje obozavam, a ova je jedna od njih: ukusna, osvezavajuca, jednostavna i brza.
Potrebno je:
- Oko 400 gr neslanog sira (ja sam koristila Ella sir)
- 500ml slatke pavlake ( ja volim mlecnu slatku pavlaku, mada vidim da se sasvim dobro pokazala i biljna)
- 10-12 kasika secera
- 2 kesice vanilin secera
- 300 gr mlevenog Plazma keksa
- 120 gr putera
- 1 dl mleka
- 2 kesice zelatina za kolace i
- 1 kesica preliva za torte (ili zelatina)
- 400 gr visanja (ili nekog drugog voca)
Pomesajte omeksali puter, mleko i mleveni Plazma keks. Lagano prstima utisnuti koru od keksa na dno kalupa za torte.
Fil od sira:
Zajedno umutite sir, pavlaku i secer i vanilin secer dok se masa ne zgusne. Zelatin rastvorite prema uputstvu sa kesice pa ga dodajte umucenom filu uz neprestano mucenje.
Prelijte fil preko kore od Plazme
Preliv od voca:
Voce prelijte sa 2 dl vode i dodajte 4 kasike secera dok ne uvri. Pre nego sto pocne da kljuca ubacite pripremljen zelatin za kolace (koji ste pre toga pripremili prema uputstvu sa kesice) i prelijte preko gotovog fila od sira.
Cuvajte je u frizideru najmanje 3 sata pre skidanja obruca i serviranja.
I nama je ovaj cheesecake omiljeni... Nekako klasika, ali odlicna... :) Sad bi mi dobro doslo parce.
ОдговориИзбришиHvala Miki, da mi je ostalo koje parce bas bih te posluzila :)
ИзбришиI meni je favorit,ja najviše volim sa svežim jagodama,malo seckanih u sir i puno celih odozgo:))Divno ti je ispala:))
ОдговориИзбришиVolim i ja jagode ali se nekako uvek odlucim za visnje, bice da su mi visnje ipak omiljene :)
ИзбришиVidiš, moram da probam sa Ella sirom. Moj recept je sa A la kajmak sirom Šabačke mlekare, daleko je masniji, naravno. Probaću, svakako. Nikada nisam pravila sa višnjama, lepo izgledaju. Moj favorit je šumsko voće.
ОдговориИзбришиDa, probala sam i sa Ala kajmakom i isto je prelep, onako kremastiji. Mozda je ova verzija bolja za leto a ta masnija sada, za zimu.
ИзбришиNasto,
ОдговориИзбришиda li u fil od sira ide 8 kasika secera + 4 u voce ili u fil od sira ide 10-12kasika +4 u voce.
Pozdrav,