Jos jedna kombinacija povrca sa testeninom. Ne znam sta vise volimo, rezance na'suvo (sa krompirom) ili flekice sa kupusom. Mislim da ih mnogi od vas nikada nisu probali ali znam sigurno da bi bili odusevljeni ukusom ovog starog ukusnog Vojvodjanskog jela.
Srecno vam Badnje vece!
Potrebno je:
- srednja glavica slatkog kupusa
- glavica crnog luka
- so, biber, mesavina zacina (Zacin C i sl.) aleva paprika
Izdinstajte i posolite sitno seckani crni luk na malo ulja dok ne dobije staklastu boju.
U njega ubacite na rebarca seckani sladak kupus i dodajte 1 kasiku secera pa posolite jos malo.
Smanjite vatru, poklopite i dinstajte kupus uz povremeno mesanje oko sat i po do dva, dok ne dobije lepu smedju boju.
Kada je gotov, dodajte zacin C, biber (ja ga u ovom jelu volim dosta pa kombinujem beli i crni biber), i kasikicu aleve paprike.
Jos malo promesajte.
U kupus ubacite skuvane flekice (tetsteninu), promesajte da se lepo sjedini.
joj.....ovo moram da probam...odavno nisam to jela....dejana
ОдговориИзбришиEto Decana da te podsetim! :)
ОдговориИзбришиDa bi se upotrebilo kao posno jelo, kako napraviti ili nabaviti testo
ОдговориИзбриши( u ovom slucaju flekice ) bez jaja ? Takodje i oblande..? Unapred hvala,
Gordana
Draga Gordana, u slučaju posta uvek kupim gotovu posnu testeninu (na ambalaži piše -POSNO-) to je testenina koja se pravi bez jaja.
ОдговориИзбришиŠto se tiče oblandi ja sam je uvek nalazila posnu.
Ako pročitate sastav ne možete da pogrešite :)
Puno pozdrava!