Sada je pravo vreme da ga posadite da bi do Bozica uzivali u zelenilu i svezini tek proklijalog zita.
Kao po nekom pravilu, zito se sadi odmah posle Svetog Nikole.
Najvise volim da gledam kako raste i poraste toliko da onda moram i da ga sisam.
Ako ima neko ko ne zna kako, evo na brzinu da pojasnim:
1.Uzmete neku cinijicu, koja bi trebala da bude onako malo dekorativnija, šira a plitka.
2.Stavite sloj vate na dno, da bude onako ujednacena i poprskajte je vodom da se ovlazi.
3.Preko vate sipajte zito, toliko da se ne vidi belina vate.
4.Na kraju i zito poprskajte prskalicom, ili vodom(kao kad fajtate ves).
I to je to!
Vazno je da se zito drzi u toploj prostoriji i da se bar dva puta dnevno kvasi da ne bude suvo (ali ne da pliva u vodi).
I jos nesto, ako vam je cinija veca, ostavite na sredini mali otvor kružnog oblika,
kako bi posle tu mogli da stavite upaljenu svecu.
Uzivajte u praznicima!
Kao po nekom pravilu, zito se sadi odmah posle Svetog Nikole.
Najvise volim da gledam kako raste i poraste toliko da onda moram i da ga sisam.
Ako ima neko ko ne zna kako, evo na brzinu da pojasnim:
1.Uzmete neku cinijicu, koja bi trebala da bude onako malo dekorativnija, šira a plitka.
2.Stavite sloj vate na dno, da bude onako ujednacena i poprskajte je vodom da se ovlazi.
3.Preko vate sipajte zito, toliko da se ne vidi belina vate.
4.Na kraju i zito poprskajte prskalicom, ili vodom(kao kad fajtate ves).
I to je to!
Vazno je da se zito drzi u toploj prostoriji i da se bar dva puta dnevno kvasi da ne bude suvo (ali ne da pliva u vodi).
I jos nesto, ako vam je cinija veca, ostavite na sredini mali otvor kružnog oblika,
kako bi posle tu mogli da stavite upaljenu svecu.
Uzivajte u praznicima!
hvala za recept retko mi uspeva probaču ovako...pozdrav
ОдговориИзбриши