Kupus kifle (nit kifli nit kupusa)

Jos jedan od mnogo recepata za ove "kiflice". Nema neke velike razlike osim sto se lakse i brze prave od standardnih kiflica. Polovinu zamrznem, tako da su izdasne i koriste se 2 puta :)


Potrebno je:
  • 800 gr brasna
  • 1 soljica ulja
  • 1 kasika soli
  • 1/2 litre mleka
  • 1 kvasac
  • 3 kasike secera
Premaz:
  • 125 gr putera
  • sir
  • 3 zumanca
Kvasac i 2 kasike secera staviti u mlako mleko dok ne pocne da peni.
Zamesiti testo sa ostalim sastojcima i ostaviti na toplom da se testo udvostruci.
Umutiti puter i zumanca a testo premesiti i podeliti na dve jufke.
Razvuci oklagijom pravougaonik pa ga premazati mesavinom zumanaca i putera,
narendati sir i uviti u rolat.
Nozem seci rolat u cik-cak pa redjati u pleh na koji ste stavili pek papir.
Ostaviti ih u plehu jos 10-15 minuta, posuti ih susamom i peci na 180C dok ne porumene.
Ponoviti isto i sa drugom jufkom.


4 коментара:

  1. Анониман15. мај 2011. 23:31

    najlepse kiflice...poz Dejana

    ОдговориИзбриши
  2. Volim takve stvarčice, radim ovakve kifle po sličnom receptu, ali zabilježit ću i ovaj, uvijek dobro dođe neka malo drugačija varijanta recepta:)

    ОдговориИзбриши