Musaka od pirinca

Oljustiti i iseckati oko 1,5 kg krompira i iseci ga kao za obicnu musaku.
Skuvati soljicu pirinca u posoljenoj vodi.
Iseckati sitnije slaninicu i na malo ulja je polako istopiti u tiganju.
Izmutiti 5 jaja sa 3 dl mleka pa dodati istopljenu slaninicu zajedno sa masnocom, dodati skuvani pirinac,
posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sipati krompir u pleh koji ste predhodno podmazali (najbolje sa mascu),
i naliti mesavinu pirinca, jaja i slanine.
Po ukusu posuti susamom ili kimom.
Peci u rerni nekih pola sata ili duze dok krompir ne dobije zlatno zutu boju.
Sluziti sa belim sirom i ajvarom.


3 коментара:

  1. Moze li malo Uskrsnjih ne skupih i ne komplikovanih recepata,pogotovo,prilagodjene novim mladim zaljubljenicama u kuhinju!!I jelo trazi ljubav i kreativnost !!Inace,recepti su vam dobri !!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Ljubice, uvek se trudim iako volim da kuvam da recepti ne budu komplikovani a da budu ukusni.
    Tek sam pocela sa ovim blogom tako da verujem da ce biti po nesto za svaciji ukus.
    Hvala sto me pratite :)

    ОдговориИзбриши