tag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post3391712390684593441..comments2023-09-08T05:31:47.728-07:00Comments on By Nastasja: Kolaci na kukuruzovini (Kurtos kolac)Nastasjahttp://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-92140861797299619032012-09-22T02:37:43.551-07:002012-09-22T02:37:43.551-07:00Pre bih rekla da ima malo vise posla, odnosno trud...Pre bih rekla da ima malo vise posla, odnosno truda nego sto je komplikovano....na kraju se zaista isplati. Kada pravis 2. put to onda ide mnogo brze i lakse :)Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-13296178332692739102012-09-21T12:47:26.485-07:002012-09-21T12:47:26.485-07:00MM je probao u Temerinu i odusevio se, meni izgled...MM je probao u Temerinu i odusevio se, meni izgleda komplikovanohernandezhttps://www.blogger.com/profile/01084171593592027404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-7047609882226145352012-01-15T10:59:17.988-08:002012-01-15T10:59:17.988-08:00Majo, da to je upravo takav recept kao na linku ko...Majo, da to je upravo takav recept kao na linku koji si stavila i takve ih ja znam. U pravu si, malo je drugacije kada se razvlaci kvasno testo ali ne mogu reci da mi je teze ili komplikovanije, prosto je drugacije jer su to zaista dva potpuno drugacija testa sa razlicitim "karakterom". Jedina razlika koju ja primetim je kada razvlacim kvasno testo ono ne bude bas toliko tanko (mislim da se to lepo vidi i na mojoj fotografiji) kao ono za pitu koju razvlacim bez kvasca. Mozda i moze ali se mnogo lakse cepa i skuplja se kao sto si primetila ali mislim da nema potrebe da bude toliko tanko pa ga rzvlacim onoliko koliko mi to samo testo dozvoljava.<br />Mislim da je na onoj slici karamelizovano jer je bogato uvaljano u secer pre pecenja, ja sam mnogo vise uvaljala u secer kada sam ih ispekla i dok su bile jos vruce. Sigurna sam da su lepe i onako, cak cu probati jer volim ukus karamelizovanog secera na pecivu.<br />Probala sam onaj kolac koji prodaju ispred "Usca" i ok je, lepo sam ga ja poruckala ali ipak nije to to...moja zivotna prica, uvek ja to bolje i lepse pa mi mladost ostade u kuhinji haha :)Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-1741700435049421662012-01-13T10:03:16.403-08:002012-01-13T10:03:16.403-08:00Ovo sam probala proletos u etno kući Maradik, i od...Ovo sam probala proletos u etno kući Maradik, i oduševila se. Lutala sam posle po netu da nadjem šta je i kako se pravi, videla sam taj madjarski debeljuškasti kolač na sličnu foru, ali ovo što sam ja jela nije ličilo na to. Već na ovo tvoje sa tanjira, s tim da je bilo nekako kao blago karamelisano. Nadjoh posle na netu <a href="http://forum.krstarica.com/showthread.php/344309-Peciva-testa-poga%C4%8De.../page14" rel="nofollow">postupak</a>, deluje mi da je to to. I probala sam, rekreativno, da razvučem koru od kiselog testa, umotala i ispekla kao pogaču, ali nisam baš bila zadovoljna tim razvlačenjem, meni testo čim ima kvasca ono se ponaša kao prilično svojeglavo, i skuplja se, ne tegli se lepo kao kora za burek... KAko tebi ide to razvlačenje, ovo što vidim na slici deluje kao da nemaš problema, ili to tako izgleda "sa strane". <br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-89839849574069246162011-12-30T13:02:14.684-08:002011-12-30T13:02:14.684-08:00Ako nemate ni kukuruzovinu a ni ovakve kalupe, dob...Ako nemate ni kukuruzovinu a ni ovakve kalupe, dobro ce posluziti drveni stapici za raznjice.<br />Pozdrav :)Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-67558545986589019602011-12-29T05:16:09.969-08:002011-12-29T05:16:09.969-08:00Ja nemam taj kalup ,a nemam niti bilo sto bi mi mo...Ja nemam taj kalup ,a nemam niti bilo sto bi mi moglo posluziti u zamjenu ;((sta da radim ,moze li bez kalupa sto ce biti drugacije ?Tako silno zelim da ih danas pravim ;))helpAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-5678894737965736522011-12-28T11:19:04.787-08:002011-12-28T11:19:04.787-08:00Ja obozavam kürtöskalács i cesto ih i jedem.Moji g...Ja obozavam kürtöskalács i cesto ih i jedem.Moji ga isto mnogo vole i ja pravim i domace.Na uscu se to prodaje kürtöskalács videla sam i ja.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15626569878173918628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-70554783993785666262011-12-28T04:15:22.755-08:002011-12-28T04:15:22.755-08:00moja baka je nekad i za šaum role namatala na kuku...moja baka je nekad i za šaum role namatala na kukuruzovinu jer nije bilo ovakvih modli kao danas, prekrasne su rolice i mogla bi ih koji dan napravitiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-37520747874331288542011-12-28T03:24:01.962-08:002011-12-28T03:24:01.962-08:00Hvala na informaciji! U onim kućicama drvenim se p...Hvala na informaciji! U onim kućicama drvenim se prodaje kad gledaš ka Brankovom mostu onda je sa desne strane kućica. Mama mi kaže da ih ima i u gradu na nekoliko mesta.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-43212772862215474442011-12-27T09:43:45.062-08:002011-12-27T09:43:45.062-08:00Vraćanje u detinjstvo i kukuruzovinu koju smo briž...Vraćanje u detinjstvo i kukuruzovinu koju smo brižljivo odabirali i čuvali za ove kolačiće :) Prelepi su ti :)Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-67958474159572626612011-12-27T09:25:46.830-08:002011-12-27T09:25:46.830-08:00Super Vera, ne sumnjam da ce ti se dopasti!
Odoh s...Super Vera, ne sumnjam da ce ti se dopasti!<br />Odoh sad da vidim kakav je to Kurtos kolac, hvala :)Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-60020262732983408582011-12-27T09:23:35.436-08:002011-12-27T09:23:35.436-08:00Jelena, juce sam bas bila do Usca i kada sam izlaz...Jelena, juce sam bas bila do Usca i kada sam izlazila videla sam da prodaju svasta nesto ali sam bas zurila tako da ih nisam videla. Sada mi je zao, da sam znala kupila bih bar jedan da uporedim.<br />Jesu najlepsi vruci ali su sasvim dobri i kada se ohlade. To sa kokosom, lesnikom je cista imrpovizacija i sto se mene tice svetogrdje (ali naravno da moze, pa ovo je cisto testo, valjda mami da se filuje). Mogu cak i bez cimeta, samo secer i to je to. Tope se u ustima...ili iz mene progovara nostalgija, nesto jeste :)Nastasjahttps://www.blogger.com/profile/05067769622578123952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-82225226365824189402011-12-27T09:20:20.772-08:002011-12-27T09:20:20.772-08:00Bas su dobri, i kod nas ih prodaju, moja baka je n...Bas su dobri, i kod nas ih prodaju, moja baka je na kukuruzovini iumotavala i za šaum rolne i ovako, inače ima u Budimpesti da se kupi Kurtoš kolač, isto ovako se namotava ali je valjakmnogo veći tjćdzinovski!Čim ugrabim vreme pravim i ja!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8507564014222887957.post-88158163832619841112011-12-27T09:10:52.270-08:002011-12-27T09:10:52.270-08:00Nećeš verovati ali pre par minuta sam baš sa mamom...Nećeš verovati ali pre par minuta sam baš sa mamom pričala o ovim kolačima. Naime, ne znam da li si zapazila ispred Ušće shopping centra prodaju te kolače i baš je mami teta koja ih pravi pričala da ih je ranije motala na kukuruzovini, Oni ih tamo umaču u kokos, cimet lešnik. Nisam probala ali mora da se jede vruće. Odlično!J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com