Moravska salata

Morala sam ovu salatu da podelim sa vama jer meni samoj nikada ne bi palo na pamet da iskombinujem paradajz i pečenu papriku. Nikakva mudrost složićete se. Kada se ovoj salati doda i beli luk ona postaje Moravska. Idealna za rošitlj i bilo koje vrste mesa. Poznata je u južnim krajevima naše zemlje i tamo se često pravi: Niš i Leskovac, bar mi tako rekoše.


Potrebno je:
  • 4-5 sveža paradajza
  • 4-5 pečene i oljuštene paprike
  • 3-4 čena seckanog belog luka
  • malo soli i ulja i po ukusu seckanog peršuna

Iseckajte opran paradajz malo sitnije nego uobičajno. Pečene paprike isecite na trakice pa te trakice presecite na pola. Pospite sve seckanim belim lukom, pouljite i posolite pa promešajte.


Napomena: Obavezno probajte da umočite koricu hleba u sok od salate, meni je glavni obrok pao u drugi plan! Ako imate neki zreli slani sir, glavni obrok vam i ne treba.



Nastasja

6 коментара:

  1. odlična salata ... taman za ove letnje dane :D

    ОдговориИзбриши
  2. Predivna je ova kombinacija... Naročito, kad paprike poprime onaj slatkasti ukus, joooj. Odličnoooo!

    ОдговориИзбриши
  3. Da, da, ovo je sjajna salata. Još kad pusti sok, pa dušu dalo za umakanje hleba. Domaćeg, narafski.

    ОдговориИзбриши